Etsitkö kodin liukuoviremontille helsinkiläistä tekijää? Näin löydät sopivan remontoijan.

Oletko uudistamassa kotisi säilytysjärjestelmien liukuovet Helsingissä, ja haluaisit löytää remontille osaavan paikallisen tekijän? Näillä ohjeilla löydät sinulle sopivan remonttimiehen.

Liukuoviremontille on keskeistä löytää sopiva tekijä, sillä kodin arki voi vaikeutua huomattavasti, jos liukuovia ei huolleta ajallaan tai liukuoviremontti menee pieleen. Jos kodin säilytysjärjestelmät eivät ole kunnossa, vaille säilytyspaikkaa jääneet tavarat täyttävät nopeasti joka nurkan.

Kuka on oikea remontoija liukuovillesi Helsingissä? 

Helsingissä on hyvin monia yrityksiä, jotka toimittavat, asentavat tai rakentavat liukuovikaappeja. Lisäksi lähes kaikki muualla pääkaupunkiseudulla toimivat yritykset toimivat myös Helsingissä.

Osa tekijöistä on erikoistunut nimenomaan liukuovikaapistoihin, kun taas toisilla liukuovien asentaminen on vain pieni osa heidän palveluvalikoimaansa. Myös eri yritysten hintataso ja palvelun tarkemmin sisältö voivat vaihdella paljon.

Tärkeintä on valita yritys, jolla on paljon kokemusta liukuoviratkaisuista. Riippumatta siitä, onko yritys erikoistunut liukuovikaapistoihin vai ei, sinun kannattaa valita liukuoviremontillesi tekijä, joka tuntee erilaiset liukuoviratkaisut kuin omat taskunsa. Alansa läpikotaisin tunteva ammattilainen tuntee eri vaihtoehtojen vahvuudet ja heikkoudet, ja osaa auttaa sinua löytämään sinulle toimivimman ratkaisun.

Tilaatko asennuspalvelun vai asennatko liukuovet itse? 

Liukuovikaappeja voi tilata monilta alan yrityksiltä joko noudettuna, kotiin kuljetettuna tai esiasennettuna. Osien noutaminen kaupasta ja kaapin kokoonpaneminen itse on varmasti halvin vaihtoehto, mutta se voi viedä paljon aikaa, varsinkin jos et ole tottunut rakentamaan mitään.

Esiasennettu liukuovikaappi maksaa tietysti hieman enemmän, mutta se säästää paljon aikaa ja vaivaa.

Juttele remontoijan kanssa, sopivatko liukuovet vai saranalliset ovet kotiisi paremmin 

Kun muokkaat kodin kaappeja, muista myös pysähtyä hetkeksi miettimään, ovatko liukuovet vai perinteiset saranaovet parempi ratkaisu kotiisi. Moniin saranoituihin kaappeihin liukuovet voidaan myös vaihtaa jälkikäteen, mutta tämä ei ole aina mahdollista. Molemmilla ratkaisuilla on hyvät ja huonot puolensa.

Esimerkiksi saranoitu ovi ruokakomeroissa tai vaatekaapissa voi olla kätevä esimerkiksi silloin, kun haet tavaraa kaapistasi ja kätesi eivät ole vapaana. Voit sulkea saranoidun oven työntämällä sitä hartioilla tai jaloilla. Saranoitu ovi vaati kuitenkin paljon tilaa kaapin edessä oven avaamiseksi. Siksi esimerkiksi sänkyä ei voida sijoittaa lähelle saranoilla varustettua vaatekaappia, mikä voi olla iso ongelma pienessä makuuhuoneessa.

Liukuovikaappi vaatii vähän tilaa sen edessä, joten sänky voidaan sijoittaa hyvin lähelle sitä. Tämä voi säästää paljon lattiapinta-alaa. Liukuoven avaaminen ja sulkeminen kädet täynnä voi kuitenkin olla melko hankalaa.

Kysy remontoijalta liukuovien materiaalivalinnoista

Liukuovikaapin materiaalivalinnoilla on suuri vaikutus paitsi ulkonäköön myös sen kestävyyteen ja sen kautta myös käyttöikään. Halvimmat materiaalit eivät usein kestä kovin hyvin käytössä ja ne voivat alkaa hajota nopeasti. Nopeasti kuluvat materiaalit tekevät kaapista usein myös ruman, varsinkin kun kulumisjäljet alkavat näkyä selvästi.

Erityisesti liikkuvien osien, kuten liukuovipyörien, on oltava valmistettu materiaaleista, jotka varmasti kestävät käyttöä. Kuluneet pyörät aiheuttavat koko oven toimintahäiriön.

Materiaalin kauneus ja kestävyys heijastuvat yleensä sen hintaan, minkä vuoksi on tärkeää valita sinulle parhaiten sopivat materiaalit hinta-laatusuhteeltaan. Jos materiaali, josta pidät eniten ulkonäöltään ja kestävyydeltään, maksaa huomattavasti enemmän kuin toiseksi paras, mikä on melkein yhtä hyvä, niin toiseksi paras voi olla järkevin vaihtoehto sinulle.

Samankaltaisia artikkeleita