Haluaisitko hirsitalon? Tilaa rakennusurakointi! 

Laadukas ja huolella kilpailutettu rakennusurakointi tarjoava yritys rakentaa sinulle hienon talon. Hirsirakentaminen on tällä hetkellä muotia, joten parhailla rakennusurakointiyrityksillä riittää kysyntää. Hirsitalo on perinteinen, kaunis ja ekologinen rakentamisen muoto. 

Hirsitalo valitaan usein siksi, että se on niin jumaleissönin kaunis ja se on hyvin hengittävä materiaali. Se on myös perinteinen rakennus tyyli. Kuvitteleppa hirsitorppasi pellon laidalla ja sinut sen pihalla Jussi-paita yllä ja vaimo kainalossa. Upeaa eikö! Huonot analogiat sikseen ja mennään asiaan: millaista hirsirakennus on ja millaisen rakennusurakointi siihen tarvitaan? 

rakennusurakointi

Hirsitalo vaatii rakennusurakoinnin 

Hirsirakentaminen on nykyaikaista, ei niin kuin satoja vuosia sitten ja energiatehokasta. Itse rakennus on hyvin tiivis ja hirsi varaa erinomaisesti lämpöä, kun se varaa auringonsäteistä tulevaa lämpöä itseensä. Se tasaa täten hyvin sisätilan lämpötilaa. Hirsirakentamista on tehty jo vuosisatoja, mutta vanhat metodit on jo heitetty romukoppaan. Ihan niin kuin kaikki olettivatkin. Hirsirakentaminen on myös turvallisempaa tekijöidensä kannalta – vakuutusyhtiöt kiittävät! 

Valitse oikea tontti! 

Tontin koko ja maaperä vaikuttavat siihen, millaisen hirsirakennelman pihalle voi läntätä. Maaperätutkimus on todella oleellinen. Tiesittekö muuten, että maaperätutkimusta suorittava henkilö voi jopa maistaa maaperää? Jos hän laittaa tätä kaunista Suomen maaperän mönjää suuhunsa ja hihkaisee ”nannaa!”, tiedätte ostaneenne hyvän tontin. Sinänsä hirsitalon voi rakentaa minne vain, mutta kannattaa ottaa huomioon kaavarajoitukset. Voi olla, että vain pakettitalot ovat sallittuja.  

Rakennusurakoinnissa huomioidaan perustukset 

Perustukset tulevat myös hirsitalojen pohjalle. Puuta ei vain kasata maan päälle. Hirsitaloon sopivat samanlaiset ratkaisut kuin vaikka elementtitaloihin. Siinä ei ole suuria poikkeamia. Ammattilaiset osaavat tehdä hyvät piirustukset ja tekevät varmasti hyvää työtä. Hirsitalon perustusten suunnittelussa täytyy huomioida nykytrendin mukaiset hirsitalojen suuret ikkuna-aukot mutta myös että ikkunapinnat lähtevät lattiasta saakka eivätkä ole vain pikkuruisia tuuletusikkunoita. Tämä vaatii asiantuntemusta ja huolellisuutta.  

Itse rakentaminen on poikkeavaa elementtitaloihin verrattuna. Hirsien asettaminen paikoilleen vaatii huolellisuutta, oikean kauston ja tekijät sekä hyvän sään. Nosturilla kun nostetaan puut paikoilleen, tulee olla kuivaa ja tuulta vähän. Hirret ovat tuossa vaiheessa vielä herkkiä ja voivat vahingoittua helposti. Muutoin hirsitalon rakentaminen on helppoa kuin hirrenteko! Siinä ei kulu kauaa.  

Paljonko rakennusurakointi maksaa? 

Hirsitaloa pidetään kalliina vaihtoehtona, eikä oikein ole tietoa miksi. Tai no onhan se hieman kalliimpi kuin elementtitalopaketit mutta huomattavasi halvempi kuin kivitalon rakentaminen! Hintaan vaikuttaa useat eri asiat, kuten sijainti, kuinka paljon pystyy tehdä itse, materiaalit myös. Budjettiin on siis jätettävä väljyyttä, koska yllättäviäkin asioita voi tulla vastaan. Hinta voi seilata jopa kymmenen prosenttia, joka voi tällaisissa projekteissa olla absoluuttisesti semi paljon.

Rakennusurakointi on kuitenkin jouhevaa, kun sen hoitaa ammattilainen, jolta löytyy useiden vuosien kokemus. Älä siis säästele urakoitsijan kanssa vaan valitse reilu ja luotettava. Rakennusurakointiin liittyy myös monenlaisia sopimuksia ja ehtoja, joista kannattaa olla perillä. Yhtä lailla tulee tietää, millainen rakennelma hirsitalo on ja mitä sellaisen omistaminen ja ylläpitäminen vaatii ja maksaa. Selvitä nämä tarkkaan, ellet halua ostaa sikaa säkissä. 

Samankaltaiset artikkelit