Kiinteistönvälittäjä Tampere – Oletko vielä löytänyt sopivaa?

Kun harkitset kotisi myyntiä, valitse sinulle sopiva kiinteistönvälittäjä Tampereelta tai muualta lähialueelta, joka tuntee asuinalueesi ja mielellään jopa koko Pirkanmaan.

Kiinteistönvälittäjä Tampere

Mitä laajempi paikallistuntemus kiinteistönvälittäjällä on, sitä paremmin hän osaa myös yleensä hinnoitella kohteet oikein. Oikean välittäjän löytämisen myötä saat todennäköisemmin paremman hinnan kodistasi ja myyntiaikakin pysyy maltillisena.

Kysy potentiaaliselta kiinteistönvälittäjältäsi:

Mihin kellonaikoihin he ovat käytettävissä asiakkaiden soittoja, viestejä ja esittelyjä varten. Jos siis et esittele kotiasi itse, kuten Kotivaihtoon.com -konseptissa, jossa säästät suuria summia rahaa todennäköisesti pienellä työpanoksella

Heidän suosimansa viestintämenetelmät. Tapahtuuko teidän viestintänne iltamyöhään sähköpostitse, vai onko välittäjäsi tavoitettavissa joustavasti puhelimitse tai vaikka WhatsAppin välityksellä? Modernilla välittäjällä on modernit kontaktointitavat.

Työskenteletkö suoraan ja pelkästään hänen kanssaan vai onko useimmilla kerroilla välissä sihteeri, tuuraaja tai asiakaspalvelija. Asiakkaana sinun kannattaa valita kiinteistönvälitystoimisto, jossa saat lupauksen siitä, että asioitasi hoitaa mielellään vain yksi ja sama laillistettu sekä pätevä kiinteistönvälittäjä, joka tuntee kotisi ja sinun tarpeesi.

Kysy siis myös välittäjältäsi, sattuuko hän olemaan mahdollisesti lomalla seuraavan 2–8 viikon (tai mikä kotisi myyntiaika todennäköisesti tulisi olemaan) aikana. Kun välittäjän loma ei osu samalle ajalle, on asuntokauppojen hoitaminen alusta loppuun helpompi hoitaa. Välittäjän lyhyt loma ei tosin yleensä haittaa kovinkaan paljoa, sillä myös tuuraaja on hyvän perehdytyksen jälkeen varmasti valmis palvelemaan kiinteistönvälittäjän loma-aikana. Kiinteistönvälittäjät pyrkivät tuuraamaan toisiaan hyvällä laadulla, jotta he tietävät, että myös heitä tuurataan sitten oman loman aikaan laadukkaasti.

Tiedä, mitä saat – kiinteistönvälittäjä Tampere

Kun olet löytänyt henkilön, jonka kanssa haluat työskennellä, seuraavaksi on kirjallisen sopimuksen tekeminen. Eli myyntitoimeksiannon allekirjoittaminen. Tyypillinen yksinoikeussopimus kiinteistönvälittäjän kanssa on noin neljän kuukauden mittainen. Näiden sopimusten kesto on kuitenkin neuvoteltavissa markkinoiden ja tarpeidesi mukaan. Varmista vain, että sitoutumisesi pituus sopii sinulle ja olet valmis myymään asuntosi tällä aikavälillä.

Tampere on kaunis kaupunki:

Asuntokaupan ehdot

Huomioi myös, että kaupat voidaan tehdä myös myöhemmin ja myynnin ehtoihin voidaan ilmoittaa sopiville ostajille esimerkiksi tietty vapautuminen. Se voi tapahtua nopeasti tai jopa vasta useampien kuukausien jälkeen. Muista kuitenkin: mitä enemmän ns. negatiivisia ehtoja sinulla myyjänä on, sitä enemmän joudut todennäköisesti tinkimään hinnasta. Huonot tai oletettavasti huonot ehdot ostajien kannalta saattavat karsia suurenkin määrän ostajia. Tämä saattaa vähentää oletettavasti kodistasi saatavaa hintaa.

Kiinteistönvälittäjät työskentelevät provisiopalkkiolla, ja tyypillinen välityspalkkio on n. 2,5–5 prosenttia. Tästä välittäjän palkkaan menee karkeasti yleensä alvittomasta osuudesta 30 %. Mutta jos olet ostaja, et maksa mitään omasta taskustasi. Tämän palkkion maksaa yleensä myyjä, kun asunto on myyty.

Vertaile palveluita ja tutustu konseptiin sekä välityspalkkioihin

Jos olet aikeissa myydä kotisi, kannattaa ehdottomasti tutustua Kotivaihtoon.com -konseptiin, jossa asunnon myyjä säästää yleensä helposti tuhansia euroja välityspalkkiossa. Välityspalkkio on Koti Vaihtoon -palvelussa ainoastaan 1 % asunnon velattomasta myyntihinnasta. Suuremmista välityspalkkioprosenteista pystyy yleensä neuvottelemaan, mutta Koti vaihtoon kiinteistönvälityspalkkio on jo valmiiksi tingitty, joten sinun ei tarvitse miettiä, teitkö hyvän diilin myydessäsi kotisi heidän kanssaan. Hinta on nimittäin kaikille aina sama.

Kodin arvo määrittää palkkion suuruuden

Jos kodin arvo on korkea, palkkion kokonaisarvo voi silti olla suuri, vaikka prosenttiosuus olisi hieman pienempi. Kodin markkinointikustannukset tulevat välittäjän palkkiosta, joten pienempi palkkio voi tarkoittaa pienempää panostusta kotisi myymiseen.

Koti Vaihtoon konseptissa tämä ei kuitenkaan mene näin, vaan palvelun tavoitteena on hyödyntää asunnon omistajan omaa panosta asunnon näytöissä, säästää näin kiinteistönvälittäjän aikaa ja työpanosta, sekä tuoda säästöjä kodin omistajalle. Näin välittäjä pystyy pitämään muun palvelun ensiluokkaisena ja olla tavoitettavissa kaikissa yhteydenotoissa, kuten potentiaalisten ostajien palvelemisessa ostotarjousten kanssa.

Ymmärrä, mitä olet tilaamassa

Siispä kun valitset kiinteistönvälittäjää ja neuvottelet palkkiosta, varmista, että ymmärrät paitsi sen, mitä maksat, myös sen, mitä saat.

Samankaltaiset artikkelit